Een huis (ver)kopen is een grote en belangrijke stap in iemands leven waar veel bij komt kijken. Het is een gebeurtenis die niet zo vaak voorkomt en dus is het logisch dat je niet bekend bent met alle zaken rondom de aankoop of verkoop van een woning.

Na het vinden van je droomhuis begint het allemaal te lopen, er dient, nadat de prijs is overeengekomen, een voorlopige koopovereenkomst getekend te worden. Na het tekenen van deze overeenkomst heeft de koper nog drie dagen bedenktijd om vrijblijvend van de overeenkomst af te zien. Na deze drie dagen is het moeilijker om nog onder de overeenkomst uit te komen, dat kan dan vaak alleen nog tegen betaling van een boete of in het geval van de eventueel overeengekomen ontbindende voorwaarden, zoals bijvoorbeeld het bekende financieringsvoorbehoud. 

Tijdens het (ver)kopen van een huis kan je voor problemen komen te staan. De stukken bevatten vaak geen alledaags taalgebruik en zijn niet altijd even makkelijk te doorgronden. Daarnaast kunnen er na aankoop verborgen gebreken blijken te zijn, deze kunnen voor hoge kosten zorgen.

Ook als eigenaar van een woning kan je voor problemen komen te staan. Bijvoorbeeld in het geval dat je de woning in de verkoop hebt staan en deze (tijdelijke) wenst te verhuren. Als er sprake is van een hypotheek, dan kan je de woning niet zomaar verhuren zonder toestemming van de hypotheekverstrekker. Ook is het van belang om de verhuur in de juiste vorm te gieten. Een huurder geniet veel bescherming en als dit niet juist wordt aangepakt, dan gaat de huurder mee naar de nieuwe eigenaar en dat kan de verkoop aanzienlijk bemoeilijken.

Inloggen        Aanmelden        Zaak aanmelden

Ahrends

Overige informatie

Onze samenwerkingspartners