Vertrok uw vlucht later dan gepland? Dan heeft u bepaalde rechten. Je kan een beroep doen op deze rechten als de vlucht vertrok vanaf een luchthaven in de Europese Unie, de maatschappij waar u mee vliegt maakt niet uit. Ook zijn de rechten van toepassing als je vliegt vanuit een land buiten de Europese Unie naar een luchthaven binnen de Europese Unie met een in de EU gevestigde luchtvaartmaatschappij.

De rechten die je hebt omvatten het recht op verzorging en het recht op een vergoeding.

Bij bepaalde vertragingen dient de luchtvaartmaatschappij verzorging aan te bieden. Dit houdt in het verstrekken van eten en drinken, het recht op twee gratis telefoongesprekken, faxberichten of e-mails en bij lange vertraging het overnachten in een hotel en het vervoer van en naar het hotel.

Je recht op verzorging is afhankelijk  van de gevlogen afstand en de duur van de vertraging.

  • In geval van een vlucht korter dan 1.500 kilometer, dan is er bij een vertraging van twee uur of langer recht op verzorging;
  • Is de vlucht korter dan 1.500 kilometer, dan is er bij een vertraging van drie uur of langer recht op verzorging;
  • Indien de vlucht langer is dan 3.500 kilometer en je gaat van of naar een land buiten de Europese Unie, dan is er bij een vertraging van vier uur of langer recht op verzorging.

Als je als gevolg van je vertraging meer dan drie uur later op je bestemming komt, dan heb je recht op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de gevlogen afstand.

  • Er is recht op een vergoeding van € 250,00 per passagier voor vluchten tot 1.500 kilometer;
  • Voor vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer en voor vluchten van of naar een land buiten de Europese Unie tussen 1.500 en 3.500 kilometer is er recht op een vergoeding van € 400,00 per passagier;
  • Indien het gaat om een vlucht van of naar een land buiten de Europese Unie van meer dan 3.500 kilometer, dan dient er een vergoeding van € 600,00 per passagier voldaan te worden. Kom je minder dan vier uur later aan op je bestemming, dan mag de maatschappij de vergoeding matigen tot € 300,00.

Inloggen        Aanmelden        Zaak aanmelden

Ahrends

Overige informatie

Onze samenwerkingspartners