Tegenwoordig is het makkelijk om via internet producten, diensten en de prijzen daarvan te vergelijken en snel de producten zo voordelig mogelijk in huis te halen. Soms komt het voor dat de producten niet worden geleverd, of dat ze wel zijn aangekomen maar blijkt dat ze defect zijn. 

In geval dat je iets koopt op afstand heb je recht op veertien dagen bedenktijd. Dit begint te lopen op het moment dat het bestelde product is geleverd, of dat het contract voor de dienst die je afneemt is gesloten. De aanbieder van het product is verplicht om informatie over de bedenktijd te verstrekken, wordt hier niet aan voldaan, dan wordt de bedenktijd verlengd naar twaalf maanden. Dit wordt weer teruggezet naar veertien dagen als de verkoper alsnog de informatie omtrent de bedenktijd verstrekt.

Op moment dat je een product koopt dient de verkoper aan te geven binnen welke termijn het product geleverd wordt; aan deze termijn kan de verkoper worden gehouden. Is er geen termijn afgesproken, dan regelt de wet dat het product uiterlijk binnen dertig dagen geleverd dient te zijn.


Inloggen        Aanmelden        Zaak aanmelden

Ahrends

Overige informatie

Onze samenwerkingspartners